keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Assault AirBike

Haluanpa kertoa teille maailmankaikkeuden parhaasta kunnon kohotuslaitteesta nimeltä Assault AirBike. Lyhyesti historiasta: sen on kehittänyt itse saatana ajassa jolloin hyvyydestä ei ollut tietoa. Assault Biket nousivat suuren kansan tietouteen 80 luvulla uudestaan Amerikan USA:ssa. Pyörä on ollut eteenkin college painijoiden suosiossa kuntoilulaitteena koska se vastaa painin korkeaintensiteettistä työtä kaikin raajoin.Miksi Assault AirBike? Koska MIKÄÄN ei vedä vertoja sille. Mikään muu laite tai liike ei nosta sykettä yhtä nopeasti eikä tunnu yhtä hirveeltä. Koska teet samanaikaisesti töitä sekä ylä- ja alaraajoilla kuormitus on kovempi verrattuna normi kuntopyörään. Kuntopyörällä ei saa sykkeitä tappiin yhtä nopeasti. Nopeasti katsottuna laite näyttää hieman perinteiseltä CrossTraineriltä. CrossTrainerillä tehdään töitä jaloilla ja käsillä samanaikaisesti ja täten voisi luulla että se ajaa saman asian. Näin ei kuitenkaan ole. CrossTrainerissä töitä tehdään seisten ja koordinaatio on hieman ongelmallisempaa, täten töitä on vaikea tehdä tarpeeksi kovaintensiteettisesti lyhyessä ajassa. Tästä syystä Assault AirBike on oivallinen laite HIIT (high intensity inteval training) - tyyppiseen harjoitteluun.

Assault Bike toimii ilmavastuksella. Pyörän pinnoissa on ilmavastus-siivekkeet jonka kautta vastus kasvaa vauhdin kiihtyessä. Mitä kovemmin poljet ja veivaat, sen enemmän vastusta. Tämä on kivun ja vitutuksen maksimoimista, eli parasta mitä rahalla voi saada sekä anaerobisen ja aerobisen kunnon kohotukseen.

Seuraavassa muutama esimerkki Assault Bike Wod:eista:

1. Tabata All Out Airdyne8 kierrosta:
20 sek töitä niin kovaa kun pystyt
10 sek lepoa

2. The Finisher

7 kierrosta

Polje niin kovaa kun pystyt kunnes oot polkenut 20 cal (tähtää alle 1 min). Lepää 2 min.

3. Assault Bike to Hell

Aikaa vastaan:

Polje 50 cal niin nopesti kun pystyt. Lepää niin kauan kun setti kesti. Polje 40 cal, lepää niin kauan kun setti kesti. Toista sama 30cal, 20 cal, 10 cal..4. 30-30

10 kierrosta

Polje 30 sek niin kovaa kun pystyt, lepää 30 sek.

5. 15- 45

Polje täysiä 15 sek. Palaudu pyörän selässä 45 sek. Käytä sykemittaria ja seuraa miten palautumisesi kehittyy toistaessa ko treeniä.

6. Aerobic Assault

Tämä on tarkoitettu hieman pidemmäksi keskitason intensiteetin treeniksi nostattamaan anaerobista kynnystä. Tätä treeniä varten on hyvä käyttää sykemittaria ja selvittämään ensin anaerobinen kynnyksesi. 

Treenin kesto: 30-45 min, 3 min intervalleissa 1 min levolla. Tee siis töitä 3 min, lepää 1 min.

Pidä sykkeesi koko ajan alle anaerobisen kynnyksesi. Minulla kynnys on n 160 tasolla.


Assault AirBike on myös erinomainen laite kehonkoostumuksen parantamiseen, eli läskin polttoon. Intervallit Assault Bikella mahdollistavat läskinpolton menettämättä lihasmassaa. Assault Bikella tehdyt kovaintensiteettiset intervallit saavat piikin aikaan aineenvaihdunnassa ja pitävät metabolian myös pitkään vilkkaampana treenin jälkeen.

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan pyörää. Itse teen ainakin kerran viikossa yhden yllämainituista treneistä. Kyseiset treenit myös kehittävät psyykettäsi koska tiedät joka kerta treenin olevan tuskaa ja joudut painamaan läpi kivun. Keho ja mieli haluaa joka kerta lopettaa tai hölläämään vauhtia mutta sisu pakottaa painamaan.

Enjoy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti