torstai 21. elokuuta 2014

Karjalan Kovin 2014

Viime viikonloppuna Lappeenrannassa käydyt kaksipäiväiset, Crossfit Lappeenrannan järjestämät, Karjalan Kovin 2014- kisat olivat kaikin puolin mukava kokemus. Tässä miksi:

Muscle-up on liike, joka vaatii voimaa,
koordinaatiota ja liikkuvuutta. Mustassa
 Basementin vaatetuksessa suorittamassa
Justus Pöysti
Kisat olivat hyvin järjestetty. Olen kiertänyt monta kilpailua urheilijaurani aikana (joko kisaajana tai järjestäjänä), mm. useita SM-kisoja yleisurheilussa ja maastojuoksussa, ultrajuoksukisoja, triathlonkisoja, käsipalloturnauksia, sotilaskisoja ja ties mitä muuta - ja voin sanoa että Karjalan Kovin oli tänä vuonna todella hyvin järjestetty ja kisajärjestelyjen tasolta kuin mitkä tahansa SM-kisat missä olen käynyt. Aikataulut pitivät minuutilleen (paitsi viimeisen päivän finaalien ajan), tiedotus ja sosiaalinen media toimi paremmin kuin muissa kisoissa yleensä, urheilijoille oli varattuna omat pukuhuoneet ja lämmittelyalueet. Lisäksi toimitsijat vaikutti osaavan hommansa. Vietin paljon aikaa lämmittelyalueella valmentamassa Basementin Beastejä ja sain fiiliksen että homma toimii - nimenhuudot yms.

Yleisö. Ja sen luoma fiilis.Paikalla oli molempina päivinä reilu tuhat (!) henkeä luomasssa tunnelmaa, meidän salia edustamassa oli noin 30 päinen lauma huutamassa kannustuksia kisailijoillemme. Tietenkin ulkotiloissa ei yletä samanlaisiin desibeleihin kuin esimerkiksi Tampereella sisätiloissa järejstetyissä Winter Wareissa, kun ei ole kattoa heijastamassa ääntä takaisin.

Viikonlopun aikana oli noin 2500 kävijää.
Musiikki. Oli kiva että vähän raskaampi musiikki ja metalli soi Kimpisen stadioinin kaiuttimissa. Anal Thunder, Sex Pistols, Volbeat, Dropkick Murphys muutaman mainitaakseni. Ei vaan jaksa kuunnella Venga Boysia tms soopaa mitä soitetaan esimerkiksi SM-liigan jääkiekko-otteluissa.

Sosiaalisuus ja yhteisö. Kisoissa oli hyvä fiilis ja kuten Crossfit yhteisössä on tapana niin kannustetaan vastustajia ja kannustetaan heitä jotka ovat viimeisenä jäljellä taistelemassa jonkun kisasuorituksen kanssa!
Paikalla näki tietenkin paljon tuttuja ympäri CF-Suomen ja pääsi juttelemaan ja vaihtamaan kuulumisia. Osa ovat ihmisiä, ketkä näkee tosielämässä vain pari kertaa vuodessa - seminaareissa tai isoissa kisoissa.

Eppu Vilpponen, Crossfit Basement, ja 90kg tempaus PR!
 Basementiltä 90kg tempaisivat myös Benjamin Åberg ja Justus Pöysti.
Kisalajien ohjelmointi. Crossfit on voimalaji, missä vaaditaan kestävyyttä, ei toisinpäin. Ja se näkyi nyt myös näissä kisoissa. Tempauksen ja työnnön ykkösmaksimia haettiin, ja naisilla oli nopeatempoisessa lajissa 100kg maastavetoja yhteensä 25kpl ja miehillä samassa lajissa 150kg painot. Muutenkin oli raskasta rautaa liikkeellä.
Toki oma subjeektiivinen näkemykseni pitää myöskin tuoda esille: minun kisaryhmässä oli enimmäkseen kevyempää porukkaa, joten olisin halunnut nähdä enemmän voimisteluliikkeitä kisalajeina ennen itse finaalia (mihin minun kisaajat eivät tällä kertaa päässeet). Mielestäni käsilläkävely tai -seisonta olisi ollut kiva nähdä ja sillä tavalla olisi voinut erottaa urheilijat joilla on voimistelutaidot kohdillaan niistä jotka ovat pelkästään vahvoja ja omaavat hyvän kestävyyden. Olenhan minä pakottanut urheilijoitani seisomaan käsillään melkeinpä päivittäin, joten se taito on hallussa. Muistetaan kuitenkin että minulla ja kisajärjestäjillä oli aika erilaiset tavoiteet: minä halusin että omat Beastit pärjää mahdollisimman hyvin, kun taas kisajärjestjillä oli tavoitteena selvittää kyseisen kisan kovakuntoisimman - ja siinä onnistuivat. Luokkien voittajat:

Väkivahva Basementin Eveliina" Eevsku"
Tistelgren tempaisi raakana 60kg! Tässä kuvassa
 16kg kahvakuulat saavat kyytiä.
Naisten yleinen sarja: Emilia Leppänen, Reebok Crossfit Turku
Meisten yleinen sarja: Carlos Albaladejo, Crossfit Wiesbaden
Masters naiset 40-49: Ulrika Nieminen, Crossfit Varasto
Masters miehet 40-49: Pertti Kiiskinen, Crossfit Seinäjoki
Masters naiset 50+: Tarja Aho, Crossfit Hämeenlinna
Masters miehet 50+: Jyrki Rantanen, Crossfit Rauma

Onnittelut voittajille!


Karjalan Kovin 2014 oli tähän asti suurimmat Crossfit-salin Suomessa järjestämät kisat kaikkiaan n. 150 kisaajallaan. Kisasarjoina olivat Miesten yleinen, naisten yleinen, Masters miehet 40-49, masters Naiset 40-49, Masters Miehet 50+, Ja masters naiset 50+. Crossfit-yhteisön ulkopuolisille voisi verrata kisoja ulkona käytäviin SM-kisoihin. Crossfit salit eivät tosin järjestä virallisia SM-kisoja, koska "Crossfit" on suojattu tavaramerkki ja lajiliittoa ei sen takia ole olemassa.

Osa kisailijoista ja kannustusjoukoista pysähtyivät Utin ABC:lle
 ruokailemaan ja nautiimaan ansaitusta jäätelöstä :)


Vieraskynä Björn Kullberg, a.k.a. "Mörri", "Nalle", "Coach N".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti