sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Koutsien preppi

Basementin tavoite on yksinkertainen: tehdä tavallisista ihmisistä poikkeuksellisen kovakuntoisia yksilöitä. Siihen tarvitaan tietenkin yhteisö joka haluaa olla poikkeuksellisen kova kuntoisia, mutta siihen tarvitaan myös laadukasta valmennusta jotta tähän tavoitteeseen voidaan päästä. 
Olemme alusta saakka panostaneet laatuun valmennuksessa. Hyvä valmentaja ei pelkästään osaa neuvoa suoritustekniikassa, vaan hänen on myös oltava tietynlainen persoonaltaan. Itse asiassa hyvän persoonan on helppo oppia laadukkaat koutsaus taidot. Siihen ei tarvita kun koulutusta ja kiinnostusta itse asiaa kohtaan. Hyvä valmentaja välittää valmennettavistaan ja osaa neuvoa juuri oikeassa määrin, jotta valmennettava ymmärtää sen mikä hänen tasolle on juuri sillä hetkellä olennaisinta. Hyvästä tyypistä on helppo tehdä taidollisesti hyvä koutsi, mutta kusipäästä ei saa hyvää koutsia vaikka hän osaisi mitä.

Olemme saaneet vahvistusta tiimiin Steffin, Aaron ja Mikon myötä. Hannu Pajareazy on jo jonkin aikaa ollut osa tiimiämme, mutta hänen täyttä potentiaalia ei vielä olla päästy hyödyntämään ennenkuin nyt. Hannu toimii CrossFit Level 1 trainer kouluttajana ympäri maailman ja suorittanut mm CrossFit Level 3 Trainer tutkinnon. Koska moinen voimavara on käytössämme, päätimme järjestää koulutuksen koutseillemme jotta valmennuksen tasoa voidaan nostaa entistä paremmalle tasolle. Koska kehityksen on oltava nousujohteista myös valmennuksessa, olemme tehneet koutseillemme koulutussunnitelman jota toteutetaan neljä kertaa vuodessa.

Torstaina kävimme läpi perustekniikat. Kysehän ei ole siitä etteivätkö koutsit osais perusteita. Lähinnä koulutuksen tarkoituksena oli yhdenmukaistaa tapaamme opettaa. Mikä on olennaista ja mikä epäolennaista? Miten opettaa asiat jotta ne jää päähän? Mikä on meidän yhtenäinen tapa opettaa tekniikat? Olennaisena CrossFit valmennukseen kuuluu myös liikkeiden skaalattavuus, mihin myös panostettiin aikaa.


Jokainen meistä joutui vuorollaan piinapenkkiin, missä sai aiheen mitä opettaa muulle ryhmälle. Ja ryhmähän oli mitä haastavin. Opetuksessa oli kriteerit mitkä piti toteutua. Määrätyt asiat piti tulla esiin tietyssä ajassa ja ryhmän piti suorittaa mahdollisimman paljon toistoja. Virheelisten suoritustekniikoiden korjaus piti osata korjata oikeain ja keskittyä olennaiseen. Lisäksi on tärkeä osata antaa palaute oikealla tavalla eikä vaan etsiä virheitä.

Päivä oli erittäin antoisa. Kaikki saivat uusia vinkkejä omaan koutsaukseen seuraamalla toisiemme tapoja opettaa. Lisäksi meillä oli todella hauskaa ja nauroimme paljon. Tämä oli hyvä askel entistä ammattimaisempaan toimintaan. Me emme halua vaan käyttää #bestboxintown nimimerkkiä vaan haluamme myös ansaita sen!

Iso kiitos kaikille mukana olleille!

Kuvat by @megamaija
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti