torstai 20. maaliskuuta 2014

Kevään joogat käynnistyvät!

Moikka Basementiläiset!

Täällä jälleen kirjoittelee joogaopenne Vilma. Viime torstaina aloitettiin joogan kevätkausi kahden tunnin mittaisen joogaworkshopin voimin. Teitä oli paikalla täysi salillinen, mahtavaa! Kiitän omasta puolestani jokaista paikalle päässyttä. Oli hienoa huomata, miten kiinnostuneita olette tutustumaan joogaan kehonhuoltomenetelmänä. Teillä oli mahtava tsemppi ja energia!

Kuva: Suvianni Peltoniemi Photography


Jatkamme Basementin joogatunteja torstai-iltaisin kello 19-20, ja heti tänään 20.3. on ensimmäinen tunti. Olet enemmän kuin tervetullut mukaan vaikka et olisikaan osallistunut viime viikkoiseen workshopiin tai käynyt koskaan aiemmin joogassa. Tunneilleni voi aina tulla mukaan sekä ensikertalaiset että kokeneemmat joogaajat.

Tänä torstaina pidän Teille yin-joogatunnin, teemana jalat. Käsittelemme yin-joogassa ensisijaisesti kehon sidekudosta, niveliä ja jänteitä - emme niinkään lihaksia, vaikka nekin toki ovat mukana, kehomme kun on yksi iso kokonaisuus. Tätä kautta parannamme kehon aineenvaihduntaa sekä lisäämme liikelaajuuksia mikä on erittäin tärkeää CrossFit-harjoittelussa. Mielen hallinta sekä keskittymiskyvyn paraneminen on myös suuressa osassa yin-harjoitusta. Pysymme yhdessä asennossa useita minuutteja. Nollaamme kehoa päivän riennoista ja treeneistä, uudelleenlataamme itseämme jaksamaan.

Pari sanaa tämän torstain tunnista. Reiden yläosassa on neljä puolta: reiden etuosa (etureidet), sisäosa (lähentäjät), takaosa (takareidet) sekä ulko-osa (IT-band/iliotibial band ja loitontajat). Tunnilla keskitymme näitä lihaksia ympäröivään sidekudokseen. Teemme yin-asanoita, joilla rentoutamme jalkoja ja parannamme tämän alueen liikkuvuutta. Varpaita ja nilkkoja tietenkään unohtamatta ;) Tavoitteenamme on keventyneet jalat - että jaksaa taas kyykätä!

Suosittelen ottamaan mukaan oman joogamaton, mutta jos et moista omista, saa Basementin isoja mattoja lainata, pärjäät sillä hyvin. Ota lisäksi mukaan lämpimät vaatteet, sillä olemme pitkään yhdessä asennossa. Kenkiä et tarvitse, mutta sukat kannattaa varata mukaan. Lisäksi suosittelen ottamaan mukaan pyyhkeen, erityisesti jos Sinulla on vaikeuksia olla polvien tai nilkkojen päällä. Pehmeä pyyhe polven alla voi auttaa mukavan asennon löytämisessä.

Siispä kipin kapin paikkaa varaamaan - nähdään torstaina seiskalta kellarissa! ;)

Aurinkoisin terveisin
Vilma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti