maanantai 10. maaliskuuta 2014

Basementin joogaope Vilma esittäytyy


Moikka Basementin jengi!
Täällä kirjoittelee Vilma Tammilehto, joogaopettaja, ravintoneuvoja ja intohimoinen laulaja. Olen Yoga Alliancen hyväksymän koulutuksen mukainen 200:n tunnin joogaope (RYT200), tyylilajeinani Vinyasa Flow sekä Yin jooga. Jooga tuli elämääni vuonna 2008 ja kuin vaivihkaa harrastuksesta kasvoi elämäntapa ja ammatti. Opettajana olen tarkka oikeista linjauksista ja siitä, että jokainen löytää itselleen omaan kehoonsa sopivan harjoituksen. Ennen kaikkea haluan että tuntieni jälkeen jokaisella on hyvä olo. Haluan omalta osaltani tuoda joogaan huumoria: tunneillani saa vitsailla, jammailla hyvän biisin tahdissa ja ehdottomasti kysyä jos on kysyttävää. Kilpailuhenkisyys ja naama irvessä puskeminen eivät kuulu joogaan vaan harjoittelemme tunneillani nimenomaan omaan harjoitukseen keskittymistä.
Vilma Tammilehto

Vinyasa flow on yang-tyylin voimakasta joogaa. Laji pohjautuu astangajoogaan, mutta emme etene tarkasti sarjoittain vaan tunnilla asanoilla, eli asennoilla voi olla hyvinkin vapaa järjestys. Tunti ”flowaa” eteenpäin rytmikkäästi hengityksen tahdissa ja koko ajan liikkeessä pysyen. Vinyasa Flow on fyysisten ominaisuuksiensa lisäksi erinomainen keskittymiskykyä lisäävä harjoitus: olet koko ajan läsnä, liikut joka hengityksellä, muille ajatuksille ei ole tilaa. Lisäksi tunneilla käytän paljon musiikkia, aina räpistä klassiseen.
Yin -jooga on nimensä mukaisesti yin-tyylin rauhallista joogaa. Asanoissa (eli asennoissa) ollaan passiivisesti pitkiä aikoja kerrallaan, kolmesta minuutista jopa kymmeneen minuuttiin asti. Käsittelemme niveliä sekä sidekudosta, jota avaamalla parannamme kehon liikkuvuutta sekä aineenvaihduntaa. Keho rentoutuu. En voi liikaa korostaa mielen osuutta yin-harjoituksessa – minuutit samassa asennossa liikkumatta tuntuvat paikoitellen hyvinkin pitkiltä! Harjoitus tekee tässäkin mestarin. Rentoutumista voi oppia ja sitä lupaan teille myös opettaa.
Joogasta liikkuu paljon ennakkoluuloja: se ei ole tarpeeksi rankkaa, siinä tarvitsee olla supernotkea, se on tylsää, siinä vaan hengitellään jne… Tunneillani nämä kumotaan yksi kerrallaan ;) Toki tulee muistaa, että joogan lajeja on kymmeniä ja ne eroavat toisistaan valtavasti intentioiltaan. Myös opettajalla on suuri merkitys ja vastuu: joogan yksi erityisyyksistä on se, että opettaja ohjaa sinut eteenpäin joka ikisestä sisään- ja uloshengityksestä lähtien. Tämä tekee harjoituksesta myös hyvin intensiivisen.
Basementillä opettamani jooga tulee olemaan miksaus Vinyasa Flowta ja Yin joogaa. Koska haluamme tarjota Teille Basementin asiakkaille kehonhuoltotunnin, poimin Vinyasa Flowsta harjoitustanne tukevia, liikkuvuutta sekä lihasten palautumista edistäviä asanoita, kiertoja ja venytyksiä, tasapainoilua unohtamatta. Lisäksi teemme yin-asanoita avataksemme kehon sidekudosta, parantaen aineenvaihduntaa ja rentouttaen koko kehoa. Tunnit voivat olla yhdistelmätunteja, jolloin teemme tunnin alussa ja lopussa Yiniä ja keskivaiheilla Flowta, tai joinakin viikkoina pidämme vain Yin tai Flow –harjoituksen. Minulle saa toki myös esittää toiveita tuntien sisällöstä.
Miksi haluan opettaa? Mikään ei voita sitä fiilistä jonka saan kun katson ihmisten kasvoja joogaharjoituksen jälkeen. Haluan opettajana välittää sen fiiliksen mitä itse rakastan joogassa: sitä kun flowaat lempibiisisi tahtiin ja aika pysähtyy (np. Kavinsky: Nightcall). Sitä fiilistä kun olet niin rentoutunut että huomaat nukkuneesi yin-asanassa (kyllä, ne voivat olla niin rentouttavia). Se fiilis kun tunnin jälkeen huomaat voivasi paremmin kuin ennen tuntia. Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Tule kokeilemaan ja löytämään syy palata joogamatolle kerta kerran jälkeen! Lämpimästi tervetuloa tutustumaan joogan maailmaan Basementiin torstaina 13.3. kello 19-21.
Namaste,
Vilma
Tästä ilmoittautuminen Vilman Jooga Workshopiin 13.3.2014:
https://www.wodconnect.com/crossfit-basement/seminars/252

1 kommentti:

  1. Hei, olisin mielelläni lukenut tämän postin, mutta näyttää olevan kreikaksi/hepreaksi. Saisko suomeksi? Ruotsi ja enlgantikin käy :) t. Sofia Damén

    VastaaPoista