tiistai 10. joulukuuta 2013

JoulumieltäJoulu on se aika vuodoesta jolloin kaikki haluavat antaa jotakin ja kohdella lähimmäisiänsä hyvin. Joulusta muodostuu monelle myöskin stressi. Rakkaille pitää keksiä jokin joululahja vaikka väkisin. Keskimäärin suomalainen käyttää n 300-400€ vuosittain joululahjoihin. Tästä summasta ainakin osa käytetään ostamaan joku turha joululahja jollekin joka ei oikeesti tarvitse mitään. Mitä jos tänä jouluna lahjottaisit jotain jollekin täysin tuntemattomalle joka varmasti ilahtuu joululahjastaan.

Kun antaa jotakin jollekulle siitä seuraa hyvä mieli, sekä antajalle että saajalle. Maailmassa väitetään olevan antamisen laki. Tämän lain mukaan tulet saamaan jotakin joka kerta kun jotain annat. Toisin sanoen, hyvä palkitaan hyvällä. En ole varma miten laki toimii, enkä edes ole varma että se toimii. Sen kuitenkin tiedän että hyvän mielen antamisesta saa ainakin hyvän mielen.

Uskomme urheilun kasvattavaan voimaan. Urheilu opettaa arvoja kuten työmoraali, joukkuehenki, toveruus, määrätietoisuus ja tavoitteiden asettamisen merkitystä. Lisäksi urheilu opettaa käsittelemään tunteita kuten onnistumisen ilo ja epäonnistumisen pettymys. Urheilun avulla voi saavuttaa paljon hyvää. Sen takia haluamme tukea myös vähävaraisten perheiden lasten urheiluharrastusta jotta he välttyvät syrjäytymiseltä.

Tänä jouluna CrossFit Basement järjestää Santa´s Package nimisen keräyksen vähävaraisille lapsille ja perheille yhteistyössä HOPE Ry:n kanssa. Homma toimii siten että JOKAINEN tuo viimeistään pikkujouluihin yhden urheiluvälineen salille (se on sisäänpääsylippusi vuosisadan bileisiin). Urheiluväline voi olla käytetty tai uusi. Kaikilla varmasti löytyy jokin pallo, maila tai muu vastaava jostain nurkasta mikä ei ole niin kovassa käytössä ja josta voisi luopua. Jos sinulla ei löydy sellaista, niin katso kaikki urheiluvälineesi läpi ja kysy itseltäsi "Mistä näistä joku muu voisi hyötyä enemmän ku minä?". Jos yhtään sellaista välinettä ei vieläkään löydy, voit myös mennä urheilukauppaan ostamaan jotain. Jokaisella varmasti löytyy sen verran joulumieltä sydämestään että pystyy uhraamaan pienen summan jonkun lapsen joulumielen kohentamiseksi. Mikä nyt sitten on sopiva summa? Tämä luonnollisesti riippuu tulotasostasi. Mielestäni 1-2% kuukausituloistasi on sopiva summa. Jos kuukausitulosi on 2000€ niin kenties 20-30€ voisi olla sopiva summa millä ostaa jonkun urheiluvälineen josta joku voisi ilahtua jossain perheessä missä kyseisille asioille ei ole varaa.

Hyppää siis mukaan CrossFit Basementin ja Hope ry:n Santaś Package keräykseen ja levitä joulun sanomaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti